• Înot pentru copii de la 2 luni pînă la un 2 ani

  Înoată,înainte de a merge!!!

  Odata cu sosirea în lumea noastra a copilului,fiecare mamă se gîndeşte cum să-l crească sănătos şi puternic.

  Pediatria modernă şi medicina recomandă în ordine obligatorie să se ocupe cu înotul cu nou-nascut.

  Apa pentru nou-născut este un înconjurător obişnuit care are un efect benefic asupra organismului uman şi ne deschide noi oportunităţi pentru activitatea fizică.

  Scopul pricipal al orelor cu copii în apa-este vindecarea şi consolidarea corpului copilului,plăcerea de a se afla în apă.Este un efect de o durată lungă-deoarece în primul an de viaţa se pune fundaţia pentru sănătate.

  La bazinul “Blue Bird” se ocupa cu copii de la 2 luni.

  Se efectuează diferite modalitaţi de înot pentru noi-nascuţi ,recomandată în întreaga lume:

  - metologia     I.Cercavscovo

  - sistema        A.Meira

  - metologia     Z.Firsova

  - sistema        B.Gutermana

  Înafară de aceasta în apă cu copilu se efectuează un complex de aqua gimnastică specială,îndreptat spre vindecarea şi sănătatea,întarirea copilului.

  Pe copilaşi îi învaţă sa se ţie pe apă,învaţă sa se scufunde,planificare,înotul individual sub apă.

  Datorita orelor regulare la bazinul nostru:

  *Îmbunatăţirea sistemului cardiovascular.În timpul înotului corpul simte o povară suplimentară a apei,ce contribuie(la ore fregvente) întarirea vaselor musculare a inimii şi organelor interne,creşterea şi întarirea pereţilor vasculare.

  *Îmbunatăţirea sistemului respirator.Din cauza presiunii a apei pe piept si burtă înspiraţia e mai grea,deoarece ne impune sa muncim perfect asupra tehnicii respiraţiei.În rezultat întarirea vaselor musculare a respiraţie,cum cunoaştem actul de respiraţie afectă toate organele.

  O respiraţie adîncă activează toate procesele în organism începind cu activarea creerului şi sistemului nervos central.Respiraţia profundă dinpotrivă linişteşte sistemul nervos.

  *Întarirea sistemului muscular-scheletic.În apă lucreaza majoritatea grupurilor de muşchi a organismului copilului fără încărcare la coloana vertebrală şi articulaţiilor.

  *Întarirea imunitară.

  *Regulează somnul si trezirea copilului,stabilirea poftei de mîncare,îmbunataţirea dispoziţiei micuţului.

  *Asigură un rol de nepreţuit în mişcare în apă cu creşterea încontinuare a displaziei de sold,instabilitate şi hipertonia musculară.

  Un mare benificiu aduc orele noastre copilaşilor,care au diagnoz de DŢP,PĂP,sindromul daun,autizm.